Під час візиту на Сицилію Папа Римський Франциск звернувся з промовою до місцевої мафії. У своєму виступі понтифік розповів, що є багато членів злочинних організацій, які демонструють свою релігійність і ходять в храми. Однак, такі люди не можуть вірити в Бога і одночасно бути мафіозі. Про це повідомляє BBC.

"Мафіозі не живе по-християнськи, бо своїм способом життя він йде проти Бога і грішить", - зазначив Папа на проповіді, послухати яку в портовому районі Палермо зібралися 80 тисяч чоловік.

"Я кажу членам мафії: міняйтеся, брати і сестри! Годі думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного бога, до Ісуса Христа, дорогі браття і сестри", - додав понтифік.

Папа Римський Франциск

Відзначається також, що Папа Римський здійснив візит до столиці Сицилії Палермо, щоб вшанувати пам'ять отця Джузеппе "Піно" Пулізі, який був вбитий мафією в 1993 році після того, як вступив у відкрите протистояння з організованою злочинністю, яка тоді контролювала місто. У 2013 році його зарахували до лику блаженних мучеників.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше понтифік виступив проти смертної кари, яка донині є допустимою в деяких країнах. Зокрема, він вніс у катехізис Римсько-католицької церкви пункт, який проголошує неприйнятність покарання за злочини смертю.

Папа Римський Франциск

Нагадаємо, Папа Римський зробив сенсаційну заяву про церкву і педофілію. Понтифік визнав провальними дії Римо-католицької церкви в боротьбі з проявами педофілії серед священиків. Франциск І висловив рішучість будь-яким способом позбавити церкву цієї "напасті".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Ватикан переписав віровчення, в світі назрівають протести.

Також портал "Знай.uа" писав, що унікальна Біблія повернулася до рук священиків, її особливість вражає.