Скандальний речник російського МЗС Марія Захарова зажадала "хоч якогось статусу" для російської мови в Україні".

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Захарова розповіла, що на російській мові говорить більшість населення України, через що вона має отримати певне визнання на території країни.

"На російській мові говорить більшість країни. На ньому говорять керівники міст, представники уряду, журналісти, і не можуть йому надати хоч якийсь статус в державі, чия культура створювалася, в тому числі, з використанням цієї мови", - вважає Захарова.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому вона різко обурилась через нещодавнє засідання в українському парламенті, яке було присвячене масовим порушенням прав корінних народів у РФ, у тому числі через обмеження свободу совісті, зборів та навчання рідною мовою.

"Українським депутатам більше робити нічого, як обговорювати ситуацію з корінними народами в Російській Федерації", - зазначила вона.

Більше того у процесі монологу її дещо понесло і Захарова розповіла про наміри української влади масово порушувати основоположні права громадян та намаганні навчити людей в інших державах.

"По всій видимості, українські законодавці вважають, що нинішня політика влади щодо національних меншин, а вона на ділі зводиться до відмови в здійсненні базових прав - а саме жити, спираючись на свою культуру, традиції, рідну мову - може зійти, мабуть, за якийсь еталон, тому вони намагаються навчити і інші держави. Мабуть, почали з нас, далі - більше, підуть і вчити інші держави", - міркує Захарова.

Більше того вона не забула згадати і Закон про освіту, який так критикується лише Росією та Угорщиною. Зокрема, вона зазначила, що українські депутати використовують лише різного роду спекуляції.

"Може бути, навіть експортувати свій апробований досвід придушення етнічної ідентичності. При цьому в черговий раз народні обранці України вдаються до грубого спотворення дійсності, некомпетентним акцентів, спекуляції під приводом захисту прав корінних народів", - додала Захарова.

При цьому вона не уточнила, чому в ситуації, коли в РФ, за даними останнього перепису, проживає понад 1,8 млн українців, в цій країні немає жодної української школи.

Нагадаємо, експерт зробив тривожний для України прогноз планів Путіна, Донбас і Крим – це лише "розминка".

Як повідомляв "Знай.ua", Україна і НАТО готують невідворотну кібератаку.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна зізналися, що санкції США діють.

Цимбалюк закидав Путіна гострими запитаннями