Колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер зробив прогноз стосовно дій Путіна на міжнародній арені у 2019 році.

путін
путін

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі.

Карпентер вважає, що Путін зважиться на військове вторгнення до України, аби взяти під контроль Південнокримський канал, Азовське море та Керченську протоку.

"Найімовірніше, ціллю стане канал із Дніпра до Криму. Без цієї води страждає сільське господарство Криму", – написав він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Крім того, есперт прогнозує, європейські санкції проти Росії почнуть поступово розпадатись, після того, як один із членів ЄС порушить консенсус в обмін на непублічну угоду з Росією у сфері енергетики.

"Найімовірніші кандидати: Угорщина, Італія, Австрія", – наголосив Карпентерн.

Також варто очікувати посилення тиску Росії на Президента Білорусі Олександра Лукашенка, аби домогтись дозволу на будівництво російської військової бази у цій країні. Якщо Мінськ опиратиметься, Кремль готуватиметься здійснити аншлюс Білорусі.

Лукашенко і Путін
Лукашенко і Путін

Серед інших прогнозів - військове загострення в Нагірному Карабаху, встановлення контролю за сходом Сирії спільно із Іраном після виведення сил США, зростання російської військової присутності у Лівії, сприяння приходу до влади в Афганістані ісламістського руху "Талібан", спроби спровокувати черговий етнічний конфлікт на Балканах та посилення зв’язків із Саудівською Аравією.

Експерт також прогнозує, що Путін активно працюватиме над тим, аби оформити під себе розстановку сил у США перед президентською кампанією 2020 року.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Нагадаємо, під час проведення великої щорічної прес-конференції головою Російської федерації Володимиром Путіним, йому задавали багато питань про захоплення українських військових, Донбас, допінг російських спортсменів.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія уже не вважає Білорусь братньою державою і порушує двосторонні угоди. Про це 24 грудня на нараді заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Також Знай.uа повідомляв, що Марія Захарова, представник МЗС РФ, заявила, що Україна "може готувати провокацію в кіберпросторі, в тому числі за сприяння представників НАТО, що перебувають на території України".