Росія уже не вважає Білорусь братньою державою і порушує двосторонні угоди. Про це 24 грудня на нараді заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

«І на Вищому державному раді, і на союзному Радміні, і в двосторонньому форматі підписано багато угоди. На жаль, як я часто кажу, не всі вони виконуються», — сказав президент Білорусі. Про це повідомляють "Факты".

Але він підкреслив, що для Білорусі Росія залишається ключовим партнером.

«Я вже не кажу, братньою державою, тому що, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятно. Що ж, будемо партнерами», — зазначив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Таджикистану Емомалі Рахмон у рамках проведення саміту в Душанбе на вечорі дружби глав держав СНД відзначився тим, що взяв руку російського президента Володимира Путіна під час прогулянки і дуже довго її не відпускав. Інтимний момент мав місце ввечері, коли всім гостям запропонували ознайомитися з виставкою дарів природи республіки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" російський президент Володимир Путін будь-яким способом спробує "приєднати" Білорусь, тому що очікуваного ефекту від анексії Криму Кремль не отримав. Принаймні, так вважає політичний експерт Віталій Портников. А так звана ідея інтеграційних відносин з цією країною передбачає, що її можна приєднати безболісно, без особливих політичних, економічних і військових витрат.

"Знай.uа" писав, що православним віруючим Білорусі офіційно заборонили брати участь у таїнствах нової Православної церкви України. Про це заявив офіційний представник Білоруської православної церкви Сергій Лепін. Зокрема, він розповів, що білоруські віруючі не можуть брати участі в богослужіннях новоутвореної Православної церкви України.