В Україні питання щодо переробки відходів стоїть дуже гостр. Не один рік влада обіцяє звести заводи з утилізації сміття, проте обіцянки залишаються лише порожніми словами. Побутові відходи вже заповнили існуючі полігони, сміття просто вже нема куди вивозити. Сусідня країна може допомогти у вирішенні цього наболілого питання.

Про це пише "businessua.com".

Польща ймовірно допоможе в утилізації таких шкідливих відходів, як батарейки. Там існують спеціальні підприємтсва.

сміттєпереробний завод

Як зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв заявив, що в Польщі такі підприємства працюють, і не виключено, що Україна домовиться про співпрацю.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"В Україні немає підприємств, які переробляють батарейки. Бізнес в цьому не зацікавлений, йому нецікаво. Уже двічі наші представники виїжджали до Польщі, де такі підприємства існують. Ми створюємо зараз певну схему роботи з небезпечними відходами, які повинні будуть транспортуватися. Поки все це на рівні переговорів", - заявив Пантелєєв.

батарейки

За його словами, єдиним виходом для нашої країни у питанні утилізації батарейок - це вивозити їх до інших країн, де існують такі заводи, адже чекати на появу аналогічних в Україні не варто, найближчим часом будівництво їх не передбаченою

В даний час всі елементи живлення збираються на спеціальних майданчиках. Українців просять не викидати до сміттєвих баків використані батарейки, а приносити їх до спеціальних пунктів.

Українцям запропонували утилізувати новорічні ялинки

В Києві з 2 січня відкриється кілька пунктів утилізації новорічних дерев. Українцям пропонують принести ялинку на переробку та не викидати на сміття.

Після переробки деревину збираються використати в якості удобрення грунту та захисту його від пересихання.

утилізація ялинок

Нагадаємо, українців збираються навчити сортувати сміття чималиим штрафами. депутати розглядають законопроект, який посилить відповідальність за забрудження навколишнього сереовища.

Як повідомляв портал Знай.ua, в російському місті Лабитнангі ентузіасти побудували дитяче містечко із льоду та фекалій. Про скандал з відходами розповідають в соцмережах.

Також Знай.ua писав про те, що заради збереження екології в Німеччині ціна на пластик злетить до небес.

Дивіться: Як в Японії сортують та переробляють сміття