У Німеччині планують ввечти податок на пластикові продукти одноразового використання.

Таке нововведення буде в місті Тюбінге, що на південному заході країни, повідомляє Deutsche Welle.

Влада міста запровадить податок, зокрема, на чашки для кави, коробки для піци та інші контейнери для доставки їжі. У п’ятницю, 21 грудня, мер міста Борис Палмер від партії "Зелених" повідомив, що міська рада вже працює над змінами у законодавстві.

"Зробивши виробництво сміття більш дорогим, ми ліквідуємо фінансові стримуючі фактори. Одноразова упаковка не повинна бути дешевшою, ніж багаторазові", - сказав мер.

Згідно з планом міської ради, нові збори хочуть ввести протягом найближчих місяців. Магазини, кафе і ресторани швидкого харчування повинні будуть сплачувати податок за кожну використану чашку або контейнер одноразового використання.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

За період з 2016 пo 2017 роки витрати на утилізацію сміття в громадських місцях Тюбінгена зросли на 50 тисяч євро.

Нещодавно Європейський союз погодився ввести заборону на пластикові вироби одноразового використання, зокрема, на ватні палички, пакети, соломинки для напоїв, тарілки та столове приладдя. План влади Тюбінга відображає цю тенденцію щодо відмови від використання одноразових предметів через шкідливий вплив відходів на довкілля і зміну клімату.

У середу Європейський союз погодився ввести заборону на пластикові вироби одноразового використання, зокрема, на ватні палички, пакети, соломинки для напоїв, тарілки та столове приладдя.

Нагадаємо, що Україна отримала багатомільйонний транш від ЄС: що це означає для простих людей.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Ярмо на багато століть: з'ясувалося, скільки ми з вами повинні віддати МВФ.

Також "Знай.uа"писав, що Німеччина дасть роботу мільйонам українців, і це тільки початок.