Голосування про вихід Великобританії з Європейського союзу відбудеться у третій тиждень січня 2019 року.

Про це у понеділок, 17 грудня, повідомила прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей в Палаті представників парламенту.

Дебати щодо угоди почнуться з 7 січня й триватимуть тиждень. А саме голосування пройде через тиждень, після 14 січня. Раніше повідомлялося, що голосування може відбутися до 21 січня.

Згідно з рішенням, винесеним Європейським судом, Великобританія має повне право скасувати Brexit без урахування думки і дозволу з боку інших членів Євросоюзу. Судді постановили, що це можна зробити без зміни умов членства Великобританії.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей хоче відновити переговори з Євросоюзом щодо Brexit. Глава Єврокомісії заперечує можливість повторних переговорів. Юнкер переконаний, що досягнута угода по Brexit є найкращим.

На саміті в Брюсселі Євросоюз також закликав активізувати підготовку до Brexit на всіх рівнях. Зокрема в ЄС заявили, що чекають від Великобританії чітких намірів та подальших кроків. А також, що вони готові до усіх непередбачуваних дій. При цьому там висловили готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном відразу після виходу Великобританії з ЄС 29 березня 2019 року.

Офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем щодо виходу Британії з ЄС почалися в червні 2017 року. За рік до цього на референдумі щодо питання Brexit у Великобританії перемогу з результатом 51,9% отримали противники євроінтеграції. Сам Brexit повинен пройти 29 березня 2019 року.

Нагадаємо, що прем'єр Великобританії Тереза Мей в черговий раз жорстко висловилася про Brexit. Так, Мей вважає, що у її стратегії виходу Британії з складу Європейського союзу немає альтернатив.

"Знай.ua" писав, що Тереза Мей скасувала вирішальне голосування за Brexit. Мей активно проводить переговори зі своїми міністрами, щоб вирішити проблему.

Також "Знай.ua" писав, що Мей заборонила британцям навіть думати про референдум, країна лютує, уряд розвалюється на шматки.