Більшість членів уряду Великобританії вважають, що Brexit – мертва угода, і закликають Терезу Мей знайти інший варіант, в тому числі і через другий референдум.

Передає The Times.

По закінченню саміту ЄС, на якому Брюссель вирішив не переглядати угоду, більшість міністрів вирішили, що документ навряд чи пройде через парламент.

Тереза Мей
Тереза Мей

За інформацією видання, в уряді стався розкол на три табори: в одному з них п'ять міністрів, серед яких міністр праці і пенсій Ембер Радд і міністр фінансів Філіпа Хаммонда. Вони підтримують другий референдум, якщо інші варіанти вичерпаються.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Проте дві групи міністрів виступають проти референдуму. Серед них – міністр навколишнього середовища Макйл Гоув і глава поліції Саджида Джавід, які не підтримують вихід з угоди, але схвалюють Brexit.

Третій табір, в якому спікер Палати громад Андреа Лідсом і глава МЗС Джеремі Хант хочуть ризикнути і вийти без угоди.

наступного тижня має відбутися засідання уряду, де міністри обговорять з Терезою Мей подальші кроки щодо угоди з Брюсселем.

Нагадаємо, Євросоюз жорстко висловився щодо Brexit: все вже вирішено

Евросоюз відмовив Терези Мей в повторних переговорах по Brexit. Таке рішення зазначено в підсумковій заяві ЄС на саміті в Брюсселі.

Про це йдеться на офіційній сторінці Європейського союзу в Twitter, зокрема, в заяві прес-секретаря Єврокомісії Міни Андрєєвої.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Європа поставила Британію на місце: більше ніяких розмов

З'явилася інформація, що лідери країн-членів ЄС на спецзасіданні Евросовета прийшли до спільного рішення з приводу Brexit. Так, стало відомо, що переглядати рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу більше не будуть.

Про це стало відомо завдяки заявою президента Євроради Дональда Туска, пишуть європейські ЗМІ.

Також "Знай.uа" писав про те, що Скуйовдив волосся і погладив по руці: Юнкер на саміті лідерів ЄС пояснював свою поведінку Мей

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в черговий раз продемонстрував свою ексцентричність. Це сталося на саміті лідерів ЄС Брюсселі.