Голосування про вотум довіри прем'єр-міністру Великобританії Терези Мей проведуть члени британського парламенту від Консервативної партії.

Про це повідомляє BBC.

Тереза Мей очолила уряд Великобританії після референдуму про вихід країни із Європейського Союзу в 2016 році. Вона зіткнулася з критикою власної партії за план Brexit, який вона розробила.

У разі, якщо голосування закінчиться для Мей негативно, партія обере нового лідера, який і стане прем'єр-міністром. Для того, щоб Тереза Мей пішла у відставку, проти неї повинні проголосувати мінімум 159 з 317 парламентаріїв від Консервативної партії.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У разі, якщо Тереза Мей отримає вотум довіри, її повноваження не зможуть оскаржити протягом одного року.

Проте не все так однозначно. Існує і третій варіант. У разі, якщо Тереза Мей отримає більшість голосів, проте підтримка не буде настільки переконлива, вона може добровільно відмовитися від посади лідера Консервативної партії.

Раніше повідомлялося, що Мей скасувала вирішальне голосування щодо схвалення угоди з Brexit. Все ж, багато говорять, що ймовірність проведення голосування є. Воно може відбутися в тому випадку, якщо британський парламент наполягатиме на тому, щоб провести голосування у вівторок ввечері.

Поки офіційна позиція британського уряду з цього питання не зрозуміла. Відомо, що Мей активно проводить переговори зі своїми міністрами, щоб вирішити проблему.

Нагадаємо, Тереза Мей скасувала вирішальне голосування за Brexit. Мей активно проводить переговори зі своїми міністрами, щоб вирішити проблему.

Як повідомляв Знай. ua, Тереза Мей розповіла про катастрофу небувалих масштабів. За словами Мей, провал угоди про Brexit буде коштувати їй посади.

Знай. ua писав, що Мей приїхала до Меркель і застрягла в машині. Автомобіль з Терезою Мей прибув в офіс канцлера Німеччини Ангели Меркель, але британський прем'єр не змогла відразу вийти.