Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей розповіла, що станеться, якщо угода про вихід Британії з Європейського союзу (Brexit) провалиться.

Про це Тереза Мей повідомила в інтерв'ю виданню The Daily Mail.

За словами прем'єр-міністра Британії, якщо угода про Brexit провалиться, вона може піти у відставку, а новим прем'єр-міністром країни, найімовірніше, стане лідер опозиції Джеремі Корбін.

"Такої ситуації офіційний Лондон не може дозволити". Тереза Мей

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Мей, якщо члени Палати громад не підтримають розроблений та погоджений у Брюсселі план з Brexit, Британія опиниться в ситуації невідомості.

"Це означало б серйозну загрозу для країни, з реальним ризиком відмови від Brexit або виходу з Євросоюзу без угоди". Тереза Мей

Також вона зазначила, що якщо її план на голосуванні програє, то багато членів опозиційної Лейбористської партії і її лідер Джеремі Корбін оголосять їй вотум недовіри. Після чого, ймовірно, у Британії відбудеться повторний референдум.

"У нас є лідер опозиції (Джеремі Корбін, - ред.), який не думає ні про що, крім спроб провести загальні вибори, незалежно від того, чого це буде коштувати для країни... Я вважаю, що Корбін, який отримав владу - це ризик, який ми не можемо собі дозволити". Тереза Мей

Нагадаємо, Ембер Радд, міністр у справах праці і пенсій, запропонувала інший шлях для Британії, який може замінити Brexit. Цей варіант дозволить країні покинути ЄС, однак зберегти свій вплив в Європейській економічні зоні.

Новину повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інтерв'ю газеті Times з міністром Радд, яке було опубліковано 8 грудня.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", щоб ще більше принизити російських олігархів, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей затвердила список з шести російських олігархів, яким обмежений вільний в'їзд до Британії.

Також портал "Знай.uа" писав, що по Brexit, як і по Росії, прем'єр має також особливу точку зору. Мей зазначила, що після прийняття угоди Британія знову об'єднається, як "єдина нація" і "відмовиться від ярликів".