Британська розвідка підготувала для прем'єр-міністра Терези Мей "чорний список" з шести російських олігархів.

Про це повідомляє The Telegraph

Наразі вже відомо, що список був побудований за принципом наближеності до президента РФ Володимира Путіна.

Відомо, що до переліку увійшли Роман Абрамович, Ігор Сечин, Алішер Усманов, Олег Дерипаска, а також Аркадій і Борис Ротенберг.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Передбачається, що їх чекає обмеження можливості вільно подорожувати і працювати в Великобританії

"Ці особи були визначені як такі, що вкрай тісні професійні і фінансові відносини з президентом Путіним. Ми вважає, що вони залучені в операції Кремля по цілому ряду напрямів, в тому числі використовують свої фінансові можливості на користь російської держави", - розповів співрозмовник видання.

Відзначається, що вплив на російський олігархат повинен стати частиною санкційного удару уряду Великобританії через застосування хімічної зброї проти Скрипалів у Солсбері.

Разом з тим варто відзначити, що лідери світових держав по-різному відреагували на агресію Путіна проти України у Керченській протоці, проте байдужим до цього кричущого інциденту не залишився ніхто.

Країни Балтії: цей напад треба визнати війною

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс став першим закордонним топ-посадовцем, який беззаперечно засудив дії РФ, назвавши атаку в Керченській протоці актом агресії проти України.

Із цими заявами погодилося і МЗС Естонії та Латвії.

Східна Європа: думки розділилися

Реакція Польщі та Румунії заслуговує на подяку з українського боку. Вони одними з перших, ще в неділю, 25 листопада, офіційно та без жодних застережень засудили Росію за агресію.

Угорщина

Видається, що цього засудження ми так і не почуємо, попри обіцянку заступника глави МЗС, адже його міністр, Петер Сійярто, робить усе, щоби ухилитися від критики на адресу російських друзів.

Сійярто примудрився взагалі не згадати про факт агресії.

ЄС та НАТО: голос колективного розуму

Речниця ЄС Федеріка Могеріні заявила, що Росія має негайно звільнити українських моряків та кораблі.

Президент Європейської ради Дональд Туск засудив дії Росії, вимагаючи негайно звільнити українців та відкрити протоку для українських кораблів.

Німеччина та Франція

Попри підтримку України, Євросоюз наразі не готовий посилювати санкційний тиск на Росію, свідчать джерела європейських ЗМІ.

Нагадаємо, Путін назвав ім'я нового шпигуна-смертника, два попередники – на тому світі.

Як повідомляв "Знай.ua", Кравчук розповів страшну правду, чому Україна стала беззубою.

Також "Знай.ua" писав, що у Солсбері провели нову спецоперацію.

США запроваджують нові санкції проти Росії