Євросоюз готує новий удар по Кремлю. Очікується, що 15 жовтня Рада глав МЗС держав ЄС затвердить санкції проти Російської Федерації. Відомо, що причиною нових штрафів послужило застосування Росією хімічної зброї.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського зовнішньополітичного відомства.

Так, нові санкції запропонували ввести Великобританія і Франція, і стосуються вони не тільки Росії, а покликані запобігти застосуванню всіма зловмисниками хімзброї по всьому світу. Ініціатори санкцій переконалися в їх необхідності після атак в Сирії та Солсбері.

отруєння в Солсбері
отруєння в Солсбері

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Британські ЗМІ пишуть, що в результаті, можливо, буде обмежено в'їзд до країн Євросоюзу і заморожено зарубіжні рахунки керівників російських розвідувальних структур та їх оточення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу, 10 жовтня, на брифінгу у Вашингтоні президент США Дональд Трамп запевнив, що обізнаний про ситуацію з купівлею зброї Індією у росіян і пообіцяв, що найближчим часом дасть відповідь Індії на купівлю у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400.

"Ви побачите відповідь. І швидше, ніж ви думаєте", - відповів американський президент на питання журналіста про те, чи будуть США реагувати на угоду між Нью-Делі та Кремлем.

Варто нагадати, що якщо в наступному році Західна коаліція посилить антиросійські санкції курс російської валюти може різко поповзти вгору. Зокрема, експерти відзначають, що в разі продовження санкцій російський рубль може впасти до 83, а ВВП за підсумками року скоротиться ще на 2,5%.

Крім того, фінансові аналітики відзначають, що на Росію може вплинути і безліч інших факторів. Так, російська економіка може постраждати від значної боргової кризи в Китаї, бюджетні кризи в окремих країнах Європи, а також настання рецесії в США.

Нагадаємо, депутати ПАРЄ зірвали потік брехні російським пропагандистам: відео "обряду екзорцизму".

Як повідомляв Знай.uа ПАРЄ залишила Росію за бортом.

Знай.uа писав, Євросоюз визначився з покаранням для Путіна.