У день парламентських виборів в Латвії проросійські хакери атакували місцеву соціальну мережу draugiem.l.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Варто відзначити, що хакерам вдалося розмістити там фото російських військових, президента РФ та його найгучніші висловлювання про "русский мир".

Так, 6 жовтня користувачі соціальної мережі при відкритті головної сторінки бачили всі ілюстрації "русского міра".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Товариші латиші, це стосується вас. Кордон Росії ніде не закінчується!", - написали хакери.

При відкритті сайту починав грати гімн Росії.

У свою чергу представники соціальної мережі підтвердили факт кібератаки, проте зараз соцмережа працює у штатному режимі.

Разом з тим варто відзначити, що у Брюсселі провели засідання міністри оборони НАТО з приводу звинувачень Росії в хакерських атаках і спроби підриву кібербезпеки демократичного світу. Зараз вони планують викривати кібератаки Росії і зміцнювати кібернетичну оборону і безпеку НАТО.

У держав НАТО викликали роздратування спроби ГРУ Росії втрутитися в роботу Організації за заборону хімічної зброї, в тому числі спроби викрасти документи про катастрофу літака рейсу МН17 і хакерські напади у всьому світі. У зв'язку з чим міністри оборони провели консультації в штаб-квартирі альянсу.

"Ми в координації з НАТО підсилюємо протистояння кібератак на різних рівнях. Зараз ми переглядаємо всі наші стратегії в сфері кібернетичного простору. Думаю, через кілька місяців буде завершена робота над програмою. Я думаю, через кілька місяців, очевидно, до грудня буде готова наша нова програма наступального кібернетичного потенціалу, над якою робота все ще триває", - заявила Федеріка Могерини, яка управляє сферами дипломатії і безпеки ЄС на засіданні.

Також влада Нідерландів заявляють, що в квітні видворили з країни чотирьох росіян, співробітників російської розвідки, яких підозрювали в спробі втрутитися в роботу Організації по забороні хімічної зброї і міжнародне розслідування у справі про збиванні літака рейсу MH17 на Донбасі.

Держави-союзники НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великобританії і закликали Росію припинити її "грубі спроби підірвати міжнародне право та інститути" кібернетичними атаками. Про це заявив Йенс Столтенберг.

Нагадаємо, СБУ розкрили нахабні атаки російських хакерів на Організацію із заборони хімічної зброї.

Як повідомляв "Знай.ua", журналісти розкрили імена найбільш засекречених співробітників ГРУ.

Також "Знай.ua" писав, що дипломатичні таємниці України опинилися в лапах російських хакерів.

Російські хакери намагалися проникнути у поштові скриньки майже 5 тисяч людей з усього світу