У Харкові прокуратура розслідує скандальну справу звільнення директора школи та чотирьох вчителів.
За попередніми даними слідства, директора школи змусили написати заяву про звільнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.
"Згідно з інформацією, частина батьків учнів виступила проти звільнення. Вони заявили, що на керівника навчального закладу здійснювався тиск. Був організований пікет проти незаконних кадрових рішень", - йдеться у повідомленні.

Зараз проводиться досудове розслідування за статтею "незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів або в зв'язку з повідомленням їм про порушення вимог закону про засади запобігання і протидії корупції іншою особою, а також інше грубе порушення законодавства про працю".

Місцеві ЗМІ повідомляють, що директорка школи №67 Олена Лисичкина звільнилася після скарг деяких батьків і перевірки фахівців районного відділу освіти.

"За результатами перевірки школи виявили порушення трудового, навчально-виховного процесів, медобслуговування," - йшлося у відповіді директорки Департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

Посадовиця зауважила, що ще однією причиною звільнення Лисичкіної став рейтинг школи: за час її керівництва школа №67 в рейтингу за результатами ЗНО виявилася на 180-му місці зі 183-х харківських шкіл.

Разом з тим, за повідомленням видання, частина вчителів вважають, що при нинішньому директорові почалися позитивні зміни - "в школі перестали вимагати гроші з батьків, діти з радістю йдуть на уроки". Вони провели мітинг проти звільнення Лисичкіної.

Нагадаємо, названо країни, де діти найдовше сидять на батьківській шиї.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", за бійку дитини заплатять батьки.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві дитина стала жертвою буллінгу після кепкувань учительки.