В Україні досить поширена практика спільного проживання повнолітніх дітей та батьків. Причина проста як скельце - величезні ціни на оренду житла, його купівлю і взагалі життя трохи краще ніж жахливе. А сучасні зарплати - антонім до слова "незалежність" і "життя".

Тим не менш з'явилася інформація, що в Європейському союзі двоє з трьох молодих людей (68,2%) у віці від 16 до 29 років живуть разом з батьками. Про це стало відомо завдяки оновленій статистиці агентства Eurostat.

Так, станом на 2017 рік юнаки та чоловіки частіше залишаються з батьками, ніж дівчата і жінки: 73,3% проти 62,9%, і ця пропорція більш-менш характерна майже для всіх країн ЄС.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

В цьому плані найбільші гендерні розриви — у Болгарії (19,3%) і Румунії (17,2%), тоді як найнижчі - в Іспанії (5,7%), Швеції (4,7%) і на Мальті (4,6%).

Найнезалежні молоді люди - на півночі Європи, у Фінляндії (40,8% чоловіків і 30,1% жінок) і Данії (39,5% чоловіків і 31,9% жінок).

Найбільше молодих чоловіків, які проживають з батьками, в Хорватії - 93,1%, Словаччини - 89,2%, Італії - 88,3%, і на Мальті - 87%. Також на Мальті проживає найбільше і "домашніх" дівчат - 82,4%, трохи менше їх в Хорватії - 82,3%.

Варто нагадати, що Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту щодо протидії буллінгу (цькуванню) в школах. Вводиться адміністративна відповідальність та значні штрафи.

За даними ЮНІСЕФ в Україні за останні 3 місяці буллингу були схильні майже 70% підлітків у віці від 11 до 17 років. І майже половина з жертв цькування ні з ким не ділилася своїми проблемами. Ці цифри змушують замислитися про те, що у вашої дитини може бути зовсім не "все в порядку" в школі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що надмірна пристрасть до алкоголю у батьків не тільки впливає на здоров'я дітей, але і на їх переваги у виборі партнерів. За даними нового дослідження, проведеного дослідниками Університету Вірджинії і Лундського університету, діти алкоголіків частіше вступають у шлюб у віці до 25 років, а більшість їх партнерів, як правило, також захоплюється спиртними напоями.

Нагадаємо, у Києві дитина стала жертвою буллінга після насмішок вчительки.

Як повідомляв Знай.га що подарувати на День Святого Миколая: найкращі сюрпризи для дітей і дорослих.

Знай.uа писав, що чекає дітей Меган Маркл: суворі правила, за якими живуть королівські спадкоємці.