У Міністерстві соціальної політики розповіли, як оформити субсидію у 2019 році та заявили, що доходи українців зростають швидше, ніж ціни на комуналку.

Про це розповів генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко розповів у інтерв'ю виданню Економічна правда.

Доходи населення зростають вищими темпами, ніж витрати на оплату комунальних послуг, сказав Музиченко. Така тенденція спостерігається з 2017 року.

"Якщо ми порівняємо динаміку зростання доходів з динамікою зростання витрат на оплату комунальних послуг, то доходи населення в середньому зростають вищими темпами, ніж витрати на оплату комунальних послуг. Тобто, потреба громадян в отриманні субсидій буде зменшуватися", - повідомив чиновник.

Віталій Музиченко

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Віталій Музиченко також розповів, як змінився процес надавання субсидій громадянам. Відтепер до уваги беруть доходи усіх, хто проживає у квартирі чи будинку, незалжено від того, чи вони там зареєстровані.

"Другий фактор — це перегляд правил надання житлових субсидій з травня 2018 року. Третій фактор — це, звичайно, підвищення ціни на газ, яке у нас відбулося. Ці три фактори зараз відіграють основну роль при реалізації права на субсидії в поточному опалювальному періоді", - сказав представник Міністерства соціальної політики.

За його словами, щотижня близько 120-150 тисяч домогосподарств звертаються за оформленням субсидії. Однак на початку опалювального сезон кількість заявоу сягала близько 180 тисяч. Нині люди визначають, чи потрібна їм субсидія після того, як отримують оновленні платіжки за комунальні послуги.

"Громадяни почали отримувати перші платіжки з новими тарифами на газ, водопостачання, утримання житла, а тепер вони визначаються щодо потреби в отриманні житлових субсидій", - повідомив Музиченко.

Він додав, що чисельність одержувачів субсидій зменшується в тому числі завдяки тому, що програма надання субсидій стала більш адресною.

Нагадаємо, що українцям пояснили, як вибити з держави виплати за неякісну комуналку. Кабінет Міністрів затвердив розроблений механізм перевірки якості житлово-комунальних послуг.

Як повідомляв "Знай.ua", уряд перевірить облгаз на дотримання законодавства.

Також "Знай.ua" писав, що українцям заборонили встановлювати газові котли в квартирах.