Календарна реформа поки не буде проведена в Україні, розповів новообраний предстоятель Української Об'єднаної помісної церкви Митрополит Епіфаній (Думенко). Таку заяву митрополит зробив на телеканалі Прямий, даючи інтерв'ю журналістам, пише Інтерфакс.

"Зараз, починаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми повинні уникати тих питань, які розділяють. Календарний питання зараз теж певною мірою може розділити українську церкву", - сказав він, відповідаючи на питання про перехід до святкування Різдва за новим стилем, 25 грудня.

Епіфаній назвав це питання болючим. Він чудово розуміє, що далеко не всі українці правильно сприймуть календарну реформу і перенесення дати Різдва – вважатимуть, що замахнулися на святе і непорушне. Тому перенесення свята може вилитися в скандал.

"Ми віримо в те, що в майбутньому, – але це питання часу – коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - заявив він.

Нагадаємо, українське Різдво понеслося в Грецію: колядки, вертепи, частування, вхід вільний.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Греція буквально днями приймала яскравий концерт, який відбувся завдяки старанням украинцев. Так, програмою мерії міста Перістері було передбачено проведення святкового заходу "Українське Різдво".

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на повідомлення Центру підтримки і розвитку культурної спадщини "Трембіта" в соцмережі Facebook.

За інформацією віце-мера культури і охорони навколишнього середовища Марії Циоты стає ясно, що такі заходи проводяться далеко не в перший раз.

Варто нагадати, що митрополит новоутвореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це станеться лише за згодою українського народу. Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Більшість помісних православних церков святкують Різдво по-новому, григоріанського календаря. І ми можемо це робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ", – підкреслив Епіфаній.

Раніше повідомлялося, що новий образ першої леді Сполучених Штатів Меланії Трамп залишив більше запитань ніж відповідей. Дружина американського президента часто вражає публіку яскравими образами. В цей раз Меланія вирішила епатувати по повній програмі.

Нагадаємо, Різдво 2019: швидкі курячі крильця з часником в томатному соусі.