За даними Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) для більшості українців ключові офіційні свята є важливими. Передає Хвиля.

Соціологи провели опитування серед українців завдяки чому з'ясували, які саме свята населення нашої країни цінує і любить найбільше.

КМІС провів власне опитування з 26 жовтня по 4 листопада 2018 року серед 2043 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8%-для показників близьких до 25%, 2,0%-для показників близьких до 10%, 1,4%-для показників близьких до 5%.

За рейтингом популярності свята розташовуються таким чином:

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Різдво Христове — 82,2%

Пасха — 81,7%

Новий рік — 75,3%

Міжнародний жіночий день — 42,9%

Трійця — 37,2%

День Перемоги — 35%

День Незалежності України — 22%

День захисника України — 14,4%

День міжнародної солідарності трудящих — 10,8%

День Конституції — 8,2%

Соціологи відзначили, що порівняно з попередніми опитуваннями, найбільш істотно зросла значимість святкування Дня Незалежності, збільшилося значення таких свят, як День захисника України і День Конституції.

Однак, дещо зменшилася частка населення, для якої серед улюблених свят були Міжнародний жіночий день.

І незмінно в трійці улюблених свят залишаються Різдво, Великдень і Новий рік.

Нагадаємо, Греція буквально днями приймала яскравий концерт, який відбувся завдяки старанням українців. Так, програмою мерії міста Перістері було передбачено проведення святкового заходу "Українське Різдво".

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Харківській області підлітки розбили іграшки на головній новорічній ялинці, а в Одеській області невідомі спиляли верхівку з шестиметрової ялинки.

Також "Знай.uа" писав, у новорічну ніч на території Запоріжжя буде заборонено продаж алкогольних напоїв у магазинах і супермаркетах. Як кажуть у Департаменті надання адміністративних послуг і розвитку підприємництва Запорізької міськради, незважаючи на свято, в місті пануватиме своєрідний "сухий закон", який ухвалили напередодні.