У Франції вибачилися перед "Гітлером" Макроном

Французьке видання Le Monde, яке випускається в тому числі і у вигляді журналу, принесло свої вибачення за обкладинку одного з недавніх випусків.

Там був зображений президент Франції Емманюель Макрон в суперечливому вигляді. Деякі читачі побачили в ньому схожість з лідером фашистської Німеччини Адольфом Гітлером.

"Ми приносимо вибачення всім, кого шокувало її графічне оформлення, хоча воно зовсім не схоже на те, про що нам говорять", - написав глава редакції видання Люк Броннер.

Путіна поселять в суді, Україна завалить ЄСПЛ десятками позовів

Адвокати можуть звертатися в Європейський суд з прав людини з окремими позовами по кожному з моряків, захоплених РФ.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Вони вирішують, окремо звертатися, чи ні. Держава буде представляти свою частину, яка стосується незаконного утримання військовополонених в режимі злочинців, а також взагалі про невиконання Женевської конвенції Росією. А заявники будуть йти по кожному окремо, наскільки я розумію, в цьому немає ніякої проблеми", - сказав Ліщина.

Світ прощається зі спасителем понад 300 осіб

Помер герой французького Опору Жорж Луанже. Під час Другої світової війни він врятував більше 300 єврейських дітей.

Учасник французького руху Опір використовував різні хитрощі, щоб переправити дітей через кордон. Так, він кидав м'яч на територію Швейцарії і велів дітям бігти і забирати його. В результаті вони виявлялися по той бік кордону.

За відвагу Луанже був нагороджений медаллю Опору, Військовим хрестом та орденом Почесного Легіону.

Кілька країн відкрили безвиз для України під Новий рік

Країни Прибалтики скоро стануть доступнішими для українців. Щоб потрапити туди, більше не потрібно закордонних паспортів. Незабаром громадяни України зможуть подорожувати в країни Прибалтики по ID-картами.

"Ви можете за ID-картою відвідувати без паспорта Туреччину, Грузію, і Катар, а найближчим часом до цього переліку додасться і країни Прибалтики" , - йдеться в повідомленні.

Українська мова побила усі рекорди на телебаченні

Відсоток української мови на телебаченні та радіо в 2018 році в цьому році побив усі рекорди, а російський контент впав до історичного мінімуму.

Костинський розповів, що україномовний контент у цьому році значно переважав над російськомовним. Також відбувся шалений розвиток української музики та популяризація пісень українською мовою.