Російські окупанти в анексованому Криму 31 грудня відкрили рух транспорту двома смугами траси "Таврида".

Зазначається, що відкриття дозволили на 70-кілометровій ділянці між Феодосією та Керчю. Це був останній етап запуску 190-кілометрової першої черги автодороги, розповів ТАСС прес-секретар окупаційного кримського будівельного управління компанії "ВАД" Григорій Назаров.

"Відкрито робочий рух транспорту на двох смугах траси "Таврида" на ділянці протяжністю 70,8 км від автопідходу до Кримського мосту біля Керчі до села Батальне під Феодосією", – сказав він.

За словами окупанта, запуск першої черги "Тавриди", який розпочався 29 грудня, завершено. Для транспорту відкрито дві смуги дороги від Керчі до Сімферополя, протяжністю 190 км.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зазначається, що рух транспорту на ділянці траси від Сімферополя до Білогірська 29 грудня відкрив окупаційний "глава Криму" Сергій Аксьонов. А 30 грудня було відкрито 85-кілометрову ділянку траси від Білогірська до Феодосії.

"На відкритій ділянці "Тавриди" буде діяти обмеження швидкості до 60 км/год, додаткові обмеження передбачені в місцях виїзду на дорогу технологічного транспорту, задіяного в будівництві", - зазначається.

Також у окупантів відзначили, що після введення автодороги в експлуатацію максимальна швидкість руху від Керчі до Севастополя складатиме 90 км/год.

Чотирисмугову трасу "Таврида" почали будувати в 2017 році. Будівництво розділили на сім ділянок, їх планують ввести в експлуатацію в грудні 2020 року.

Вартість будівництва визначена на рівні 149,3 мільярда рублів.

Нагадаємо, 31 грудня офіційно стартує передвиборча кампанія. Переселенці можуть прийти і проголосувати. Про це розповіла виконавчий директор Громадського холдингу "Група впливу" Тетяна Дурнєва.

Як повідомляв "Знай.ua", Денисова порахувала переселенців: скільки українців втекли від Путіна. Протягом поточного року в Україні нарахували 1,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Донецької і Луганської областей та анексованого Криму.

Також "Знай.ua" писав, українським переселенцям допоможуть кредитами.