Уряд буде надавати малозабезпеченим українцям кредити на відкриття своєї справи.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Мінсоцполітики підготувало законопроект на основі пілотного проекту «Рука допомоги» за підтримки Світового банку. «Рука допомоги» вже допомагала у працевлаштуванні, відкритті власної справи малозабезпеченим семям і внутрішньо переміщеним особам.

Проект відрізняється від попередніх тим, що він не надає «живі кошти». Українцям пропонується поворотна фінансова допомога під 0% (мікрокредит) на обладнання та матеріали для старту бізнесу. Ідея полягає в тому, щоб людина розробила бізнес-план, а уряд придбав необхідне обладнання та матеріали.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За даними Мінсоцполітики, станом на 1 грудня 243 людини в пілотних регіонах вже захистили бізнес-плани, а 213 з них отримали фіндопомогу, і ще 30 чекають її отримання в найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що экс-глава адміністрації президента за Віктора Януковича Андрій Клюєв після своєї втечі з України залишив тут працюючий бізнес. Багато років Клюєв займався підприємством "Укрпідшипник", яке займалося постачанням на шахти Донецької області підшипників, вироблених Мінським підшипниковим заводом. Ще однією сферою інтересів Клюєва є будівництво, за який зараз відповідає депутат Володимир Зубик. Клюєв займався сонячною енергетикою - його компанія Activ Solar була найбільшою на українському ринку.

Як повідомляв портал "Знай.uа" одна з мешканок Великого Новгорода заборгувала за компослуги. Боржниця порахувала, що їй не варто турбуватися про мирську суєту. Зовсім інакше розсудили судові пристави, які прийшли до чаклунки і зажадали повернути борг. На превеликий жаль для жінки, під опис потрапило і найпотаємніше – магічна література.
"Знай.uа" писав, що у вівторок, 11 грудня Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі €500 млн. Цю інформацію повідомив єврокомісар Валдіс Домбровскіс.