З Нового року українцям дозволять повертати в аптеку погані ліки. Що це означа' та як це можна зробити?

Відповідну заяву зробили представники Міністерства охорони здоров'я.

З 2019-го року українці зможуть повертати в аптеки ліки і медпрепарати неналежної якості.

ФАКТ. Новий закон набуде чинності вже 1 січня 2019 року. Щоб вам відшкодували гроші за неякісні ліки, ви маєте зберігати та надати чек про покупку в даній аптеці. У відомстві зазначають, що споживачеві зобов’язані повернути сплачені за ліки гроші, або замінити препарат на аналогічний.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

ВАЖЛИВО. У міністерстві звертають увагу, що погану якість товару потрібно буде підтвердити відповідними документами: висновком про якість ліків (видає лабораторія територіального органу Держлікслужби і/або уповноважені лабораторії), а також розпорядження Держлікслужби про заборону обігу лікарського засобу.

ПОРАДА. Щоб уникнути покупки неякісних ліків, в профільному міністерстві радять українцям перевіряти сайт Держлікслужби. На порталі можна переконатися, що препарати, які продають в аптеках, не заборонені. Також в МОЗ нагадали, що на вимогу покупця продавці аптек повинні показати документи про якість продукції, зокрема, сертифікат якості виробника.

Нагадаємо, влада заборонить аптекам реалізовувати популярні товари, серед яких підгузки, вата та шприци.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, наскільки здорожчали так вані соціальні ліки.

Також Знай.ua писав, що фахівці розповіли, чим ні в якому разі не можна запивати медпрепарати, інакше наслідки можуть бути трагічними.

Дивіться: "Доступні ліки" в Україні. Як працює програма та що зміниться в 2019