Це роблять практично усі, але мало, хто задумується про наслідки. Мова йде про ліки та чим їх не можна запивати ні в якому разі. Деякі компоненти можуть або погіршити засвоєння медпрепаратів, або спрвокувати побічні ефекти.

АЛКОГОЛЬ

Про те що ліки не можна запивати алкоголем знають всі, але причини цієї заборони відомі не кожному. Алкоголь підвищує кислотність в шлунку, і в результаті розщеплення ліків може прискоритися.

алкоголь та ліки

Як себе поведе організм, передбачити складно. Крім того, спиртне може підсилювати або навпаки знижувати дію медичних препаратів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ГРЕЙПФРУТОВИЙ СІК

сік

Цей напій блокує синтез ферменту CYP3A4, який відповідальний за всмоктування ліків. Таким чином, цей продукт нейтралізує ефект ліків, особливо, якщо це контрацептиви, проиалергійні засоби, знеболювальні, антидепресанти тощо.

КАВА

Кава швидко виводить з організму антибіотики. А в парі зі знеболювальними – просто гримуча суміш. Медпрепарати можуть стати токсичними та погвно позначаться на роботі нирок, печінки серця тощо.

ЧАЙ

Як не дивно, але і чай також може стати причиною недієвості ліків, особливо якщо цевід залізодефіцитної анемії. Також чай не поєднується з препаратами для лікування нервових розладів.

ГАЗОВАНА ТА МІНЕРАЛЬНА ВОДА

Велика кількість цукру ТА вуглекислого газу в газованих напоях моуть викликати бродіння. Це можу сповільнити дію препаратів, або ж навпаки.

Якщо записати мінералкою, в такому випадку ліки будуть засвоюватися повільніше.

Нагадаємо, українців від небезпечних хвороб вакцинуватимуть по-новому.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Київщині медики борюватьза життя малюка, якого мати не щеплювала. Дитину вразив страшний вірус.

Також Знай.ua писав про те, що українцям нагадали, які щеплення обов'язково потрібно зробити дітям до шести років.

Дивіться: Ніколи не робіть цього з ліками