Вчені відкинули версію про те, що саме кава викликає виразку після того, як в 2005 році встановили справжню причину – бактерію Helicobacter pylori. Протягом деякого періоду часу існувало припущення, що кава викликає схильність до захворювань. Однак і від цієї думки довелося відмовитися, так як ніяких доказів того, що кава провокує розвиток ерозійних процесів у слизовій шлунку і дванадцятипалої кишки, отримано не було.

Якщо говорити про гастрит, то тут все трохи складніше. Якщо ви страждаєте від цього недугу, то до кави необхідно ставитися з побоюванням. Його вживання натщесерце може викликати болі в шлунку і спазми, причому винний у цьому не кофеїн, як лікарі раніше припускали. Справа в тому, що кава містить безліч хлорогеновых сполук, що сприяють продукції надмірної кількості соляної кислоти в шлунку. З цієї причини запалюється слизова оболонка шлунку, а також з'являється печія.

Симптоми посилюються, якщо після випитої кави нічого не з'їсти. Деякі фахівці вважають, що звичка пити каву натщесерце тягне за собою розвиток гастриту, але в даному випадку причина навряд чи полягає в каві. Як варіант, вона може виступати негативним фактором, але причиною не є.

щоб уникнути проблем зі шлунком разом з кавою рекомендується з'їсти печиво або тости.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Згідно підрахунків фахівців, 300 мг кофеїну для здорової людини небезпеки не представляє. Наприклад, 250 мл американо містить у собі 150-250 мг кофеїну, залежно від насиченості. Таким чином, пара чашок напою в добу не може нашкодити, при відсутності у вас протипоказань. Розчинна кава містить у собі менше кофеїну, але вона більше шкідлива внаслідок специфічного процесу обробки.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що деякі продукти ні в якому разі не можна поєднувати з лікарськими препаратами.

Як повідомляв портал "Знай.uа": кава запобігає слабоумству і робить мозок сильнішим.

ТакожЗнай.uа" писав, що вчені виявили несподівану користь кави.