У Запоріжжі і області за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли кілька тисяч людей, 30% хворих склали діти.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що лише з 19 листопада по 25 листопада у медичні установи Запорізької області зі скаргами на погане самопочуття звернулись понад 600 осіб. Порівнюючи, з минулим тижнем кількість хворих збільшилась на 3,4%.

Незважаючи на таку кількість хворих, до епідемічного порогу ще 37,3%.

Разом з тим варто відзначити, що штам грипу Н1N1 - це найбільш небезпечний вірус. Захворювання протікає бурхливо, дуже швидко гинуть молоді люди. Про це повідомила лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Грип – це непередбачуване захворювання. Всі його вивчають, він другий за вивченістю після вірусу імунодефіциту. Грип постійно підносить сюрпризи. Говорити про прогнози щодо грипу - справа невдячна. В Україні пік захворюваності може бути до кінця грудня, але може бути і пізніше", - зазначила О. Голубовська.

За словами медика, минулий сезон грипу був досить спокійним. Домінував грип, але несподівано він мав у США надзвичайно важкий перебіг. Там загинуло 80 тис. чоловік від штаму "сінгапур", який ми чекаємо у цьому році у нас, в Україні.

Наскільки він буде агресивним, ми сказати не можемо. Найбільше ми боїмося штаму Н1N1, це найбільш небезпечний вірус. Захворювання бурхливо протікає, гинуть молоді люди, причому дуже швидко.

За словами інфекціоніста, найнебезпечніший грип - Н1N1, який викликає важкі ураження особливо у груп ризику – людей, які страждають на цукровий діабет, осіб з надмірною масою тіла, людей з хронічними хворобами серця, вагітних.

Лікар додала, що грип або за 5 днів проходить, або відбуваються незворотні зміни в легенях (від 3-х до 5-6 днів), і летальний результат.

"За клінічним перебігом зараз у хворих на грип, які лежать у нас в стаціонарі, нічого несподіваного не відбувається. Найголовніше при грипі - це готовність, повинні бути готові всі клініки. Треба запасатися препаратами для специфічної терапії грипу. За 3 дні можуть статися незворотні зміни в легенях. Ці препарати повинні бути в аптечній мережі", - підкреслила О. Голубовська.

Нагадаємо, в Україну повзе страшна епідемія, ускладнення можуть бути летальними.

Як повідомляє "Знай.ua", як розпізнати небезпечні захворювання.

Також "Знай.ua" писав, що 5 правил харчування від доктора Комаровського, що здатні врятувати ваше життя.

В Україні 178 тисяч осіб захворіло на грип та ГРВІ