Осінь з її непередбачуваною погодою – найкращий час пити імбирний чай.

Цей напій стане відмінним помічником в лікуванні ГРВІ та грипу, профілактики хвороб серця і боротьбі із зайвою вагою.

Класичний рецепт чаю з імбиром

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
  • 1 л окропу;
  • 2-3 столові ложки тертого кореня імбиру;
  • 4 столові ложки лимонного соку або чверть лимона, натертого з цедрою;
  • 5 столових ложок меду або по смаку;
  • 1 щіпка меленого чорного перцю і листя м'яти – за бажанням.

Рецепт приготування:

Закип'ятіть воду в каструлі, додайте імбир і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Перелийте відвар в термос, додайте лимон, перець і м'яту. Настоюйте впродовж 20 хвилин. Не додавайте мед у окріп, почекайте, поки чай охолоне приблизно до 70 градусів.

Як чай з імбиром допоможе при застуді?

Корінь імбиру лікарського багатий вітамінами (A, B4, B9, B5, B6, C, E, K) і мінералами (залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор і цинк). За своїм корисним властивостям імбир може змагатися з часником і женьшенем, які давно визнані фаворитами народної медицини.

В лікуванні і профілактиці грипу та інших вірусних інфекцій вам знадобиться зігріваюча і відхаркувальна властивості імбиру. Також чудодійний корінь покращує роботу кровоносних судин, знімає набряк і біль у горлі, усуває головний біль, ломоту в тілі і дискомфорт з боку шлунково-кишкового тракту.

Кілька чашок імбирного чаю при застуді допоможуть вам пропотіти і збити температуру, а його антибактеріальні, протизапальні, знеболювальні та тонізуючі властивості зроблять організм більш стійким до інфекцій.

Людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки) вживати імбир слід з обережністю, оскільки у великих кількостях він може подразнювати слизову стравоходу і шлунку. Також його не рекомендують поєднувати з аспірином.

Нагадаємо, дієтологи назвали кращі напої для схуднення.

Раніше Знай.uа повідомляв, що чорний чай не гірше зеленого допомагає скинути зайві кілограми.

Знай.uа писав, вегетаріанка показала як скинути 25 кг без особливих зусиль.