Харчове отруєння багато хто сприймає легковажно, але його наслідки можуть бути просто жахливими. Відомий народний лікар Комаровський на офіційному сайті розповів про те, як уникнути неприємних ситуацій, пов'язаних з харчуванням. Про це передає Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
5 основних принципів безпечного харчування:
Дотримуємо чистоту на кухні. Треба ретельно мити руки, кухонні поверхні і ножі, якими ви нарізаєте їжу. Особливо це стосується сирого м'яса.
Відокремлюй сире від готового. Сирі продукти, особливо м'ясо і риба, повинні нарізатися і зберігатися окремо від готових. Після нарізання сирих продуктів, ніж потрібно ретельно помити, інакше мікроби розповсюджуватимуться на інші продукти.
Бережи продукти при безпечній для них температурі. Особливо це стосується продуктів з майонезом: мало хто знає, що їх можна зберігати тільки в холодильнику і не більше доби.
Розморожувати продукти треба тільки в НВЧ-пічці або холодильнику, ні в якому разі не при кімнатній температурі.
Використовуй тільки свіжі продукти і чисту воду. Це найосновніше правило безпечного харчування. Не варто вживати продукти "другої свіжості", адже ви піддаєте своє здоров'я величезному ризику. "Старі" продукти краще відразу відправляти на смітник. А чиста вода - це запорука міцного здоров'я. Треба пити і готувати тільки за допомогою чистої води.
Нагадаємо, зміцнити імунітет і запобігти захворюванню під час епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) можна за допомогою профілактики стресу, правильного харчування, а також загартовування організму.
Раніше Знай.ua повідомляв, відомий український лікар Євген Комаровський розповів про випадки і хвороби, при яких варто вживати антибіотики.
Також Знай.ua писав, 15 корисних порад від доктора Комаровського, які допоможуть виховати здорову дитину.