Харчове отруєння багато хто сприймає легковажно, але його наслідки можуть бути просто жахливими. Відомий народний лікар Комаровський на офіційному сайті розповів про те, як уникнути неприємних ситуацій, пов'язаних з харчуванням. Про це передає Clutch.

5 основних принципів безпечного харчування:

Дотримуємо чистоту на кухні. Треба ретельно мити руки, кухонні поверхні і ножі, якими ви нарізаєте їжу. Особливо це стосується сирого м'яса.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відокремлюй сире від готового. Сирі продукти, особливо м'ясо і риба, повинні нарізатися і зберігатися окремо від готових. Після нарізання сирих продуктів, ніж потрібно ретельно помити, інакше мікроби розповсюджуватимуться на інші продукти.

Проводить ретельну термічну обробку продуктів. Цей пункт просто обов'язковий, наслідки його порушення можуть бути жахливими. Особливо це стосується їжі, яку ви даєте дитині.

Бережи продукти при безпечній для них температурі. Особливо це стосується продуктів з майонезом: мало хто знає, що їх можна зберігати тільки в холодильнику і не більше доби.

Розморожувати продукти треба тільки в НВЧ-пічці або холодильнику, ні в якому разі не при кімнатній температурі.

Використовуй тільки свіжі продукти і чисту воду. Це найосновніше правило безпечного харчування. Не варто вживати продукти "другої свіжості", адже ви піддаєте своє здоров'я величезному ризику. "Старі" продукти краще відразу відправляти на смітник. А чиста вода - це запорука міцного здоров'я. Треба пити і готувати тільки за допомогою чистої води.

Нагадаємо, зміцнити імунітет і запобігти захворюванню під час епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) можна за допомогою профілактики стресу, правильного харчування, а також загартовування організму.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий український лікар Євген Комаровський розповів про випадки і хвороби, при яких варто вживати антибіотики.

Також Знай.ua писав, 15 корисних порад від доктора Комаровського, які допоможуть виховати здорову дитину.