На початку 2019 року на українських дорогах має запрацювати нова система автоматичної фото - і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Але для повноцінної роботи не вистачає ще деяких ухвал уряду.

Про це повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Думаю, що в першому кварталі 2019 року ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото - і відеофіксація запрацює по всій країні", - повідомив Князєв в грудні 2018-го.

Мова йде про встановлення спеціальних камер в місцях концентрації аварій - на перехрестях, світлофорах і розподільних смугах. Це загальнодержавна автоматична система відеофіксації порушення, дані про порушення зберігатимуться в базі і на основі них суд прийматиме рішення про стягнення з водіїв штрафів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Система камер буде фіксувати порушення на дорогах в автоматичному режимі. Потім фото - або відеодоказ порушення буде відправлятися загальний центр обробки даних МВС та Національної поліції, де обіцяють використовувати захищені канали зв'язку для передачі цих даних.

Спеціальні оператори, які займатимуться перевіркою дани з реєстраторів, будуть визначати власника транспортного засобу.

Повідомлення про порушення надходитмуть у вигляді листів через "Укрпошту". Такі "листи щастя" отримають ті, хто є зареєстрованим власником транспортного засобу, стосовно якого було зафіксовано порушення.

У той же час власники автомобілів зможуть реєструватися в спеціальному електронному кабінеті і внести інформацію про фактичне відповідальному користувача машини, щоб листи про порушення ПДР спрямовувалися саме йому.

Подібним чино за допомогою камер також планують у містах фіксуати порушників паркування.

Нагадаємо, митники приготували власникам євроблях небачену щедрість.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українців попередили про зільшення шахрайства при розмитнені авто на єврономерах.

Також Знай.ua писав, що нетверезий коп на євроблясі убив пішохода.

Дивіться: Фотофіксація на дорогах. Як працює система