Державна фіскальна служба України відмінила дію норми, за якою власники розмитнених за пільговим акцизом "євроблях" повинні були доплачувати повну суму податку під час продажі автівки протягом 365 днів.

Лист з такою інформацією вона розіслала на місцеві митниці.

"Якщо при митному оформлені транспортних засобів були застосовані знижені ставки акцизного податку із зобов’язанням сплатити акцизний податок у разі відчуження протягом 365 днів з дня реєстрації цих транспортних засобів, у зв’язку з виключення норми пункту 15 підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідних положень" ПКУ таке зобов’язання в частині сплати акцизного податку за повними ставками на сьогодні відсутнє", - йдеться в повідомленні.

Імпортовані у 2017-2018 роках автомобілі не можна було продавати без сплати повного акцизу протягом 365 днів, якщо вони були розмитнення за пільговими ставками. Йдеться про так званий Закон Горвата. Такий запис є у свідоцтві про реєстрацію.

Однак після вступу в дію 27 листопада Законів "про легалізацію євроблях", акцизи стали навіть меншими, ніж були за пільговими тарифами. А поняття пільгового та повного акцизу тепер в законодавстві нема.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Разом з тим, листом від ДФС будуть користуватися митники, які проводять оформлення автомобілів, що були завезені до вступу в дію нового закону. А от щоб зняти подібну відмітку у свідоцтві про реєстрацію автомобіля, необхідно звертатися до Сервісних центрів МВС України. А вони ще такого листа від Головного Сервісного центру не отримали.

А от щоб зняти подібну відмітку у свідоцтві про реєстрацію автомобіля, необхідно звертатися до Сервісних центрів МВС України. А вони ще такого листа від Головного Сервісного центру не отримали. Кажуть, що для впровадження подібного рішення їм потрібен не лише лист, але й зміни в програмному забезпеченні.


Нагадаємо, стало відомо, скільки депутати зароблять на євробляхах.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", водіям нагадали, коли у них можуть відібрати права.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що в Україні запрацював елктронний кабінет водія.