У 2019 році вчителям світить суттєва надбавка до зарплат. Однак отримати її зможуть не всі освітяни.

Вчителі початкових класів за бажанням зможуть пройти сертифікацію і отримати 20% надбавку до зарплати.

Єдине обов'язкова вимога до педагогів – наявність стажу роботи не менше 2 років.

вчитель початкових класів

Зареєструватися на сертифікацію можна буде на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з 15 січня по 1 лютого 2019 року включно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

школа

Сертифікація буде складатися з трьох етапів:

  • вивчення практичного досвіду роботи педагога;
  • зовнішнє незалежне тестування;
  • електронне портфоліо – заповнена анкета самооцінки, опис власного навчального заняття (освітня програма, навчальний предмет, тема, мета, методичне забезпечення, може містити відео-фрагмент уроку), додаткові матеріали (за бажанням педагога). Всі ці матеріали вчитель повинен завантажити на файлообмінник до 1 липня 2019 року.

В уряді додали, що таке підвищення зарплатні зможуть отримати близько однієї тисячі педагогів із близько півмільйона працівників.

Додамо також, що уряд ухвалип постанову про збільшення оплати праці викладачав у вишах та науковцям. За словами премєр-міністра України, сьогодні цих фахівців в нашій крані дуже недооцінили, так бути не повинно. Тому в 2019 році освітян чекає підвищення, до зарплат прибавиться щонайменше 20%.

Нагадаємо, українським пенсіонерам пообіцяли додаткову пенсію перед Новим роком. Однак є нюанси.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, заборгованість по зарплатні сягнула небачених масштабів. Працівникам в загальній сумі недоплатили 2,884 млрд грн. Проте влада похвлилась погашенням заборгованості українцям, щоправда це всього крапля в морі.

Раніше портал Знай.ua писав, що перед українськими заробітчанами відкрила двері ще одна країна. Німеччина пропонує гарні умови та високі зарплати. Працівники у Польщі вже пакують валізи.

Дивіться: Зростання зарплат у 2019. Кому і на скільки збільшать оплату праці