У Кабміні повідомили приємну для українців новину - незабаром з'явиться проект постанови про виплату січневих пенсій в грудні за аналогією 2017 року.

Підвищення пенсій
Підвищення пенсій

Про це йдеться на офіційному сайті уряду.

У повідомленні сказано, що Кабінет міністрів планує зобов'язати Пенсійний фонд України виплатити українським пенсіонерам в грудні відразу дві пенсії - безпосередньо грудневу і за січень.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Таким способом в уряді планують перестрахуватися від можливих затримок пенсій в січні через свята.

У повідомленні підкреслюють, що дати виплат будуть узгоджені Міністерством соціальної політики України з оператором "Укрпошта" та відповідними відділеннями банків.

відділення Укрпошти
відділення Укрпошти

У проекті уточнюється, що такого роду маневр дозволить скоротити витрати держбюджету на 2019 рік приблизно на 30 млрд гривень.

Варто нагадати, що 11 грудня президент України Петро Порошенко поставив свій підпис під законопроектом №9369 "Про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2018 рік", згідно з яким фінансування пенсій в Україні буде значно збільшено.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Нагадаємо, ПАТ "Укрпошта" і Пенсійний фонд повідомляють українцям, що з приводу пенсій та їх доставки хвилюватися не потрібно. Як і раніше соцвиплати будуть доставлятися, а кількість відділень пошти не зміниться. Про закриття нині не йдеться.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з членами Наглядової ради "Укрпошти".

Володимир Омелян
Володимир Омелян

"Укрпошта" і надалі залишатиметься соціально важливою компанією. Ні скорочення кількості відділень на селі, ні припинення доставки пенсій не буде. "Укрпошта" буде сумлінно виконувати всі соціальні функції, покладені на неї… Знайдено компромісне рішення між "Укрпоштою" та Пенсійним фондом України", – сказав міністр.

Раніше Знай.uа писав про те, що глава Пенсійного фонду України Євген Капінус зробив важливу заяву про пенсійні виплати.

доставка пенсій
доставка пенсій

Також Знай.uа повідомляв, що в Україні буде підвищено пенсійний вік. У більшості країн він росте разом з тривалістю життя.