Рівень доходів внутрішньо переміщених осіб знизилась. Працюючих переселенців з тимчасово окупованих територій, згідно статистики, стало майже вдвічі більше.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Георгій Тука.

"За останній час зайнятість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) знизилася і становить 43%. Так само я бачу, що зараз 2 187 грн становить середній дохід ВПЛ", - зазначив Тука.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще


У вересні 2018 року середньомісячний дохід більшості домогосподарств ВПЛ не перевищує 5 тисяч гривень.

За словами голови представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Лотара Вайса, під час дослідження було опитано близько 6 тисяч осіб.

"У вересні 2018 року відбувся останній рівень опитування, ми опитали особисто більше 2 400 респондентів. Ми по телефону опитали понад 4 тисячі респондентів. Кожен п'ятий ВПЛ заявляє, що вони повністю або частково інтегровані в ті громади, в яких вони проживають ", - сказав він.

ЩО ДУМАЮТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ПРО ДОНБАС ТА КРИМ

Понад третина переселенців з тимчасово окупованих територій заявили, що на батьківщину повертатися не планують.

Також мають намір виїхати до інших країн на заробітки щонайменше 5%.

Нагадаємо, в Україні знов заговорили про пенсійний вік. Цого хочуть привязати до тривалості життя. Це нововведення стосується не лише нашої країни, інші держави також налаштовані підвищувати стандарти.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українці почали "стукати" один на одного чезер підозру в незаконному отриманні субсидій та інших пільг.

Також портал Знай.ua писав, що українцям заборгували майже 3 мільярди гривень зарплатні. А повернули всього краплю в морі.

Дивіться: Як отримати виплати на дитину та скільки можна отримати