У цей день перевіряли зерно, перелопачували його і позбувалися від можливих мишей. А дівчата весь день мовчки мели підлоги і збирали підметене зерно. З нього робили кисіль і млинці. Їли все це не ділячись ні з ким і теж мовчали. Чим більше зерна зметеш – тим більше щастя буде. А господар клав на зерно хрест-навхрест 2 шматочка скіпки, щоб відлякувати нечисть.

Щоб поліпшити здоров'я і не хворіти весь наступний рік, сьогодні потрібно вмиватися зі словами:

Як вода обличчя мого торкнеться,
Так і тіло моє здоров'ям наллється.
В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
Амінь.

Що не можна робити в цей день

  • Піднімати речі з землі, які зронила інша людина;
  • Давати обіцянки і клятви;
  • Бажати здоров'я собі та іншим, тому що все станеться навпаки;
  • Підглядати, особливо в щілинку або свердловину, тому що будуть боліти очі;
  • Підслуховувати теж не можна, втратите слух;
  • Вирушати в далекі поїздки. Сьогодні відбувається багато нещасних випадків. Якщо сильно треба виїхати, читайте сороковий псалом.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Віщі сни

В цей день у деяких снів є свої важливі значення, а сни збуваються. Якщо ви побачили орла чи шуліку, то скоро зробите блискучу кар'єру. Якщо сьорбали щі – прийдуть злидні. Якщо обіймалися з кимось, разлучитесь з ним. Пили вино або пиво – до любовних утіх. Побачили кров, поріз або каліцтво – приїдуть родичі. Самий страшний сон – тримати мило в руках. Він передрікає смерть.

Ворожіння на цей день

Можна гадати в цей день. Візьміть три картоплин навмання і розріжте їх навпіл. Якщо у всіх трьох є якісь вади всередині або гниль, то це до важкої хвороби. Якщо тільки 2 гнилі – будуть розлади в сім'ї, а якщо 1 – втратите гроші. Про швидку смерть говорить живий черв'як в картоплині. А якщо всі три картопельки чисті, то ваше життя буде довгим і гарним.

Раніше Знай.ua писав, скільки українці будуть відпочивати цього року. Вже відомий повний список вихідних і святкових днів у 2019 році.

Нагадуємо, у Донецьку в новорічну ніч явно показали, що Донбас – це Україна

Раніше Знай.ua повідомляв, що після отримання Томосу українці масово переходять у ряди УПЦ КП.