Найближчими днями в Україну прийде циклон, який ускладнить погодні умови до першого рівня небезпеки.

Про погіршення погоди інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Увага! Погіршення погодних умов в Україні", - йдеться на сайті рятувальників.

За інформацією ДСНС та Укргідрометцентру, у зоні ризику Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська та Харківська області.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"3 січня на дорогах України, крім півдня, ожеледиця, в західних областях пориви вітру 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

Крім того, синоптики прогнозують, що вдень 4 січня випаде товстий шар снігу, місцями з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с. Місцями в Приазов'ї 25 м/с, хуртовини. В окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, приріст сніжного покриву 15-20 сантиметрів. У ніч на 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і погодних явищ.

"Погіршення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівнем небезпеки (жовтий)", - підкреслюють в службі.

Рятувальники попереджають, що така погода може призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, ускладнення роботи комунальних служб і будівельної галузі.

Нагадаємо, на початку 2019 року народні синоптики зробили прогноз, якою буде погода в Україні на наступні 12 місяців. Звичайно, цей прогноз не може бути точним, проте показує загальну картину, до чого готуватися українцям у різні пори року.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, коли готуватися до потужних магнітних бур у січня 2019.

Також Знай.ua писав, що жителі Філіппін нажахані та чекають на цунамі через землетруси.