У середу, 2 січня, в суд направлено обвинувальний акт стосовно колишнього начальника кримінальної міліції Києва, підозрюваного в організації незаконних дій щодо активістів "Автомайдану" під час Революції Переваги.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України .

Правоохоронці кваліфікували дії підозрюваного відразу ж за п'ятьма статтямми Кримінального кодексу.

- організація здійснення, керівництво підготовкою та вчиненням за попередньою змовою групою осіб свідомо незаконного затримання;

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

- організація залучення завідомо невинних до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину і з штучним створенням доказів обвинувачення і іншою фальсифікацією, вчинене групою осіб за попередньою змовою;

- організація незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб.

За версією слідства, саме підозрюваний планував та безпосередньо організовував операцію із залученням Беркуту та цивільний молодиків "тітошок".

Ними в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса біля міської лікарні № 17 в Києві були незаконних затримані шестеро активістів.

Відомо, що до незаконно затриманих застосовували насильство та завдавали тілесні ушкодження.

Пізніше активістів доставили в Дарницьке районне управління міліції, де проти них дали свідчення залучені до операції правоохоронці.

"Вищевказаний керівник організував дачу залученими ним до цієї операції правоохоронцями завідомо неправдивих показань, з'єднаних із звинуваченням невинних громадян в тяжких злочинах, а також їх незаконні затримання та притягнення слідчими до кримінальної відповідальності за нібито масові заворушення", - йдеться в повідомленні.

Вже пізніше на підставі сфабрикованих документів судді заарештовували побитий Євромайданівців. А в ході розподілу справ між суддями було здійснено втручання в автоматизовану систему документообігу.

Нагадаємо, історик на прикладі Януковича розповіла, як українців дурять рейтингами кандидатів.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям нагадали, як Кернес "бився" за них на Майдані.

Також "Знай.ua" писав, що в Одесі громлять пам'ятки, почали з монументу Небесній Сотні.

Трійку "беркутівців", яких обвинувачують у катуванні майданівців, не можуть оголосити у розшук