Екс-глава адміністрації президента при Вікторі Януковичі Андрій Клюєв після своєї втечі з України залишив тут працюючий бізнес. Про це передає Апостроф.

Багато років Клюєв займався підприємством "Укрпідшипник", яке займалося постачанням на шахти Донецької області підшипників, вироблених Мінським підшипниковим заводом.

Ще однією сферою інтересів Клюєва є будівництво, за яке зараз відповідає депутат Володимир Зубик. Йому приписували зв'язок з компанією "Лівела", яка займалася безмитним імпортом палива. Компанію ліквідували, вона не сплатила до бюджету близько 3 млрд гривень.

Клюєв займався сонячною енергетикою - його компанія Activ Solar була найбільшою на українському ринку. Після втечі екс-глави адміністрації вона збанкрутувала, а контроль над станціями в Одеській і Миколаївській областях дістався китайській компанії CNBM.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Україна звернеться до Ізраїлю із запитом про видачу екс-президента Віктора Януковича у випадку, якщо він поїде туди на лікування.

Це випливає з заяви під час ефіру на каналі "Новий час" головний військового прокурора Анатолія Матіоса. Як каже прокурор, екс-гаранта оголосили в розшук по системі Інтерполу, але Ізраїль в цій організації не знаходиться.

Але все-таки між Генпрокуратурою України і державою Ізраїль є правове співробітництво.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

"Є певні міжнародно-правові процедури. Якщо відбудеться факт, ми зобов'язані звернутися", — говорить Матіос.

Однако як заявляє прокурор, біглий президент навряд чи наважиться на від'їзд.

"Я дуже смутно вірю в будь-яке переміщення за межі резервації, де перебуває екс-президент України за народженням і походженням", — підкреслює Анатолій Матіос.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Нагадаємо, травма, отримана екс-президентом Віктором Януковичем, виявилася дуже серйозною, через що йому може знадобитися переїзд в Ізраїль для постійного лікування.

Раніше Знай.ua повідомляв, Юрій Луценко заявил, що Генеральна прокуратура завершила експертизу у справі про злочини під час Революції гідності на Майдані.

Також Знай.ua писав, Янукович зник у вирішальний для України момент.