Україна звернеться до Ізраїлю із запитом про видачу екс-президента Віктора Януковича у випадку, якщо він поїде туди на лікування.

Про це випливає з заяви під час ефіру на каналі "Новий час" головний військового прокурора Анатолія Матіоса. Як каже прокурор, екс-гаранта оголосили в розшук по системі Інтерполу, але Ізраїль в цій організації не складається.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Але все-таки між Генпрокуратурою України і державою Ізраїль є правове співробітництво.

"Є певні міжнародно-правові процедури. Якщо відбудеться факт, ми зобов'язані звернутися", — говорить Матіос.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Проте, як заявляє прокурор, побіжний президент навряд чи наважиться на від'їзд.

"Я дуже смутно вірю в будь-яке переміщення з-за меж резервації, де перебуває екс-президент України за народженням і походженням, ця екс-резервація - це рівно Ростовська область і якесь невелике територіальне утворення там, де він проживає під охороною точно не українців, а спецслужб іншої держави", — підкреслює Анатолій Матіос.

Нагадаємо, Януковича спробують врятувати ізраїльські лікарі: "Травма дуже серйозна"

Травма, отримана екс-президентом Віктором Януковичем, виявилася дуже серйозною, з-за чого йому може знадобитися переїзд в Ізраїль для постійного лікування.

Про це повідомив в Facebook його адвокат Олександр Горошинський.

Адвокат розповів, що в Москві побачитися з підзахисною Януковичем йому не вдалося, проте він зустрів ізраїльського хірурга, який і розповів про лікувальному процесі екс-президента.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Генпрокуратура нарешті з'ясувала, хто стоїть за розстрілом Майдану

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура завершила експертизу по справі про злочини під час Революції гідності на Майдані.

Про це Луценко розповів у ефірі телеканалу Інтер.

Також "Знай.ua" писав про те, що Янукович зник у вирішальний для України момент

Під час розгляду справи про державну зраду в Оболонському районному суді Києва підозрюваний колишній президент України Віктор Янукович не вийшов на зв'язок для останнього слова. Це підтвердив суддя Владислав Дев'ятко