В анексованій Керчі підконтрольний окупантам "суд" засудив колишнього командира "Беркута" і екс-заступника голови окупаційної адміністрації Керчі Олега Шевченка до 7 років 10 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба так званої "прокуратури Криму".

За даними "прокуратури", Шевченко за 380 000 рублів (майже 158 тисяч гривень, - прим. ред.) пропонував "допомогу" в отриманні бюджетного замовлення на монтаж дорожніх знаків. Його затримала російська ФСБ РФ в момент отримання "авансу", який становив третину від обумовленої суми. Затримання відбулось у будівлі Керченської міськраді в грудні 2016 року.

Варто зазначити, що Олег Шевченко з 1997 року працював в органах внутрішніх справ України. Під час Революції гідності був командиром керченської роти "Беркута", брав участь у протистоянні з мітингувальниками в Києві з січня 2014 року. А під час анексії Криму брав участь у встановленні незаконних блокпостів "Беркута" на півострові, про що він сам розповідав.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Шевченко брав участь у формуванні загонів так званої "Народної самооборони Криму" в Керчі. Після окупації Криму працював в підрозділі російського ОМОНу "Беркут", сформованому з колишніх українських службовців, які зрадили присязі. У червні 2016 року став заступником голови російської окупаційної адміністрації в Керчі.

Нагадаємо, в ДНР бойовики "посадили на нари" іще одного дружка Захарченка - так званого "екс-першого заступника міністра доходів і зборів ДНР" Михайла Халіна. Його звинувачують у захопленні власності.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські військові ліквідували ватажка бойовиків – російського "іхтамнєта", який зневажив український прапор.

Також Знай.ua писав, "Сибіряк" з Росії повстав проти Путіна.