Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню Урядовою програмою "Доступні ліки".

Список зявився на сайті відомства 02 січня 2019 року. Міністерство охорони здоров'я затвердило оновлені оптово-відпускні ціни на лікарські засоби для лікування осіб, що страждають серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу, бронхіальною астмою, відпускаються в рамках програми "Доступні ліки".

З цього ж дня стартував прийомі заяв від потенційних учасників програми "Доступні ліки" з метою подання цінових пропозицій на препарати, вартість яких підлягає відшкодуванню цією програмою. Прийматися цінові пропозиції будуть до 11 січня 2019 року включно.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

А вже 21 січня 2019 року буде затверджена оновлена редакція Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню.

Додамо, у 2018 році до програми було залучео 7800 аптек по всій країні та виписано 31 мільйон рецептів на медпрепарати, які українці отримали безкоштовно або з незначною доплатою.

У рамках програми "Доступні ліки" українці можуть отримати 239 медпрепаратів, 47 із них - абсолютно безкоштовно.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Кабмін прийняв нову концепцію реформування закупівлі ліків і медичних виробів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, медреформа Уляни Супрун не дає результатів, принаймні матеріальних.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли про результати медреформи.

Дивіться: Програма "Доступні ліки". Як працює та які виникають проблеми у громадян