На Донбасі 2 січня російські окупаційні формування п'ять разів поспіль порушили режим припинення вогню. Як зазначили наші розвідники, через необережне поводження зі зброєю один окупант загинув і троє отримали поранення.

За даними штабу ООС, протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

При цьому опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі хутора Вільний, населеного пункту Станиця Луганська на луганському напрямку, а також поблизу селища Опитне на донецькому напрямку і населеного пункту Водяне на маріупольському напрямі.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Крім вищезгаданого зброї, в районі селища Піски на донецькому напрямку зафіксовано роботу ворожого снайпера.

"У зв'язку з обстрілами позицій Об'єднаних сил збройними формуваннями Російської Федерації і їх найманцями, українські військові вживали адекватні заходи з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України. Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових.", – сказано в повідомленні.

Як відомо, у зоні проведення ООС на Донбасі в ніч із 28 на 29 грудня за невстановлених обставин зник український військовослужбовець. Про це повідомляється на сторінці 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ, де і служив зниклий. Від моменту НП було організовано пошукові заходи, але станом на середу, 2 січня, результату немає.

За цим фактом військовою прокуратурою було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Дивіться: виступ речника Міністерства оборони України щодо ситуації на лінії зіткнення

Нагадаємо, українцям показали різницю між реальною лінію розмежування на Донбасі та ухваленою Мінськими угодами.Як повідомляв "Знай.ua", 1 січня внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на Донбасі загинув один український військовослужбовець. Також "Знай.ua" писав, у мережі показали відео кривавого бою у Донецьку.