У вівторок, 1 січня внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на Донбасі загинув один український військовослужбовець.

Про це повідомляється на сторінці Операції Об'єднаних сил в соцмережі Facebook.

"Протягом поточної доби, в період з 00.00 до 18.00 російські окупаційні війська двічі порушували режим припинення вогню… В результаті обстрілу російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув", – йдеться у зведенні ООС.

Уточнюється, що в ході обстрілу було зафіксовано один випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Зокрема, ворог відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціям українських військових у районі населеного пункту Гнутово на маріупольському напрямку. На луганському напрямку ворог відкрив вогонь з БМП-1 по позиціях українським військовим у районі населеного пункту Новотошковське", – інформують в ООС.

Варто відзначити, що у відповідь на провокації бойовиків підрозділи Об'єднаних сил були змушені прийняти чергові вогневі засоби.

"За даними розвідки, два окупанти були знищені і троє отримало поранення", – зазначається в публікації.

У повідомленні також підкреслюється, що українські військові продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, "дотримуючись при цьому умови повного припинення вогню".

Зведення станом на 18:00 01 січня 2019 року #ООС #операція_ОС #вечірнє_зведення Протягом поточної доби, у період з...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 1 januari 2019

Нагадаємо, мережі сміються з невдоволення прихильників так званої "ДНР" з того, що на Новий рік за українським часом салют в Донецьку був більшим, ніж за московським.

Як повідомляв портал Знай.uа, новорічна ніч на Донбасі видалася відносно спокійною, але відсутність обстрілу важкою зброєю ворог компенсував салютами зі стрілецької.

Також портал Знай.uа писав, що напередодні Нового року, 31 грудня в період з 00.00 до 18.00 російські окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню на Донбасі. При цьому зафіксовано 2 випадки застосування зброї, забороненої мінськими угодами.