Підгрупа безпеки Тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я в зоні бойових дій на окупованому Донбасі, розповів представник України в ТКГ Євген Марчук. За словами Марчука, режим тиші буде введений з 29 грудня, передає телеканал "Прямий". У четвер, 27 грудня, була проведена відеоконференція, на якій було вирішено запровадити безстрокове припинення вогню, починаючи з 00 годин 01 хвилин на 29 грудня.

"Були інші пропозиції, але якщо коротко, то вдалося досягти такої домовленості ... Сьогодні ми підтвердили і заявили - Україна забезпечує повномасштабної режим тиші". - сказав Євген Марчук.

Українська сторона зазначила, що цей режим тиші треба максимально використовувати для ремонту пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури.

Марчук додав, що російська сторона пропонувала почати режим тиші раніше, проте Україна заявила, що "для цього треба серйозно підготуватися".

"Сподіваємося, що цей режим почнеться з наступної ночі", - сказав Марчук.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Останній раз про перемир'я домовлялися в Мінську - так зване шкільне перемир'я почалося 29 серпня через початок навчального року. Незважаючи на це сторони щодня повідомляли про обстріл.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", українці вразили ставленням до агресії Путіна: статистика тотальної зради.

Соціологи поділилися несподіваними результатами дослідження серед українців, яке стосувалося ставлення до сусідньої держави і війни на Донбасі.

Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження, 63% вважають РФ країною-агресором, 24% населення не вважають, що Росію агресор, ще 13% - не визначилися.

Нагадаємо, гаряча зима на Донбасі: українські бійці жорстко покарали бойовиків за провокації.

Нагадаємо, українські військові відвоювали практично всю "сіру зону" на Донбасі. Тепер під контролем України знаходиться важлива територія сходу України.

Як повідомляв раніше Знай.uа, українські військові ліквідували на Донбасі ще двох терористів "ДНР" - уродженця Макіївки Володимира Данилова та Олександра Німецького.

Як повідомляв портал Знай.uа, в мережу потрапило відео, на якому відзняте точне попадання військовослужбовців Збройних сил України з повітря з донецьким боевикам.