Вашингтон планує відтепер приділяти значно більше уваги протистоянню Росії та Китаю в Африці.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що адміністрація Трампа розробила цілу стратегію з протидії агресивним намірам Росії та Китаю в Африці.

"Економічні зусилля Сполучених Штатів будуть зосереджуватися на африканських урядах, які діють як стратегічні партнери і намагаються покращувати керівництво і прозорі ділові практики", - зазначив Болтон.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також Болтон різко засудив дії РФ та Китаю в Африці, які "намагаються отримати економічні переваги над США в регіоні".

Зокрема, він розповів, щзо Росія продовжує продавати зброю та енергоресурси за голоси держав в ООН.

"Болтон розкритикував Росію за дії щодо зміцнення свого впливу в Африці без поваги до правових норм і за використання економічних важелів для того, щоб отримати підтримку від цих країн в ООН", - йдеться у повідомленні.

Проте він тут же розповів, що Китай діє трішки за іншою схемою.Так, Болтон відхначив, що країни грає на корумпованості місцевих еліт, нерівноправних угодах і видачі кредитів.

"Болтон розкритикував Китай за "хабарництво, укладення непрозорих угод і використання боргової політики, щоб зробити Африку заручницею бажань і вимог Пекіна", - додало видання.

Разом з тим варто відзначити, що у п'ятницю, 14 грудня, популярний в США журнал The Week випустив новий номер, на обкладинці якого красується скандальна ілюстрація щодо втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

На обкладинку помістили розслідувача "російської справи" спецпрокурора Роберта Мюллера біля підніжжя дерева, поруч з яким п'ять мисливських собак. Виходячи з того, що біля дерева лежить червона кепка, схожа на кепку з написом "Make America great again", яку носить Дональд Трамп і його послідовники, нескладно здогадатися, що хорти "загнали" на дерево самого главу Білого дому.

Окрім того, у зазначеному випуску тижневика The Week є дві статті, присвячені "російському розслідуванню Мюллера". Вони вказують на те, що прокурори нібито вийшли на "пряме зіткнення" з Трампом.

Варто додати, що восени 2018 року екс-глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним за двома пунктами звинувачення (в змові проти США і в перешкоджанні правосуддю) на додачу до ще 8 пунктам раніше (ухилення від сплати податків, маніпуляції з банківськими рахунками, відмови розкрити рахунки в іноземних банках, тощо).

Нагадаємо, зустріч Путіна з Трампом зірвалася, Пєсков поспішає на допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі передбачили сумну долю російської шпигунки.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна зухвало відповіли Порошенку щодо НАТО.

Путіна зухвало відповіли Порошенку щодо НАТО: Росія буде протистояти