У США розмірковують над створенням нового військового блоку. Він створить серйозну конкуренцію Північноатлантичного Альянсу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

Міністр зазначив, що деякі арабські країни ведуть переговори з США про нову угоду з безпеки. Дана угода має стати захистом для Близького Сходу від "зовнішньої агресії".

"Робота триває, і обидві сторони хочуть, щоб це відбулося", - зазначає аль-Джубейр.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

На даний момент обговорюється сторонами створення Близькосхідного стратегічного альянсу MESA (Middle East Strategic Alliance). У новий військовий блок, крім Саудівської Аравії, можуть увійти Єгипет і Йорданія.

"Мета полягає в тому, щоб досягти домовленостей у галузі безпеки на Близькому Сході, які можуть захистити регіон від зовнішньої агресії і зміцнити відносини між США і країнами регіону", - пояснив міністр.

Дану заяву Адель аль-Джубейр озвучив на прес-конференції після закінчення саміту Ради співробітництва країн Перської затоки в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.

Крім того, раніше Держдепартамент США закликав країни Перської затоки зміцнити дружні стосунки для протистояння Ірану. У США переконані, що цього можна досягти створенням MESA.

В іноземних ЗМІ стверджують, що майбутній альянс буде нагадувати НАТО.

Нагадаємо, США готуються дати бій Путіну в Азовському морі, кораблі НАТО вже бачать мішень. Америка підтвердила серйозність своїх намірів і підтримку України.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп відправить у відставку "власника" Білого дому. Президент США продовжує кадрову революцію.

Знай. ua писав, що Європу і США закликають нанести останній удар. Українська сторона закликала Європу і США до рішучих дій.