У Білому домі відреагували на російську агресію у Керченській протоці однозначною заявою, яка стосується припинення подальшої співпраці та діалогу з Кремлем.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Відповідну заяву Трампа озвучив у четвер, 13 грудня, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, передає Reuters.

У заяві йдеться, що між президентом США Дональдом Трампом і президентом Росії Володимиром Путіним не відбудеться жодної зустрічі, поки Росія утримує українські кораблі і моряків, захоплених біля Криму.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я не бачу у найближчому майбутньому обставин, при яких така зустріч може відбутися, поки кораблі та екіпажі не будуть звільнені", - підкреслив Болтон.

Він наголосив, що зустріч глав держав не буде можлива, доки російська сторона не поверне Україні затриманих під час інциденту в Керченській протоці кораблів і моряків.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України позитивно поставилися до прийняття Палатою представників Конгресу США резолюції по Україні і засудження агресії Росії. У Палаті розкритикували напад на українські кораблі на Азові і закликали припинити будівництво "Північного потоку-2".

Азовське море
Азовське море

Президент України також подякував політиків США за прийняття резолюції, засудження дій Росії та визнання Голодомору геноцидом українського народу. Петро Порошенко підкреслив, що це рішення безсумнівно історичне.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає на Росію за порушення міжнародного законодавства та викрадення українських моряків і морських суден.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко 12-13 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі (Бельгія) в рамках засідання Європейської Ради.

В ході засідання мова йшла про агресію РФ у Керченській протоці. Про це президент написав у Twitter.

Також Знай.uа повідомляв, що Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані радіоперехоплення, які підтверджують, що кораблі Берегової охорони ФСБ Росії здійснили акт агресії проти українських військових кораблів у нейтральних водах Чорного моря.