Українці прокоментували судові баталії щодо російської шпигунки Марії Бутіної, яка була арештована і передана слідству у США.

Марія Бутіна
Марія Бутіна

Відповідні повідомлення з'явилися на сторінці журналіста Дениса Казанського у twitter.

Так українці прокоментували інформацію про те, що після відбування покарання у США Марія Бутіна буде депортована в Росії.

"Не думала, що піндоси такі жорстокі", "Після цієї погрози вона пішла на угоду зі слідством", "торгується дівчинка", "з такими розкладами їй повертатися не буде куди", "вона попросить притулку", "Відчуваю, Маша має усі шанси скоро померти", - пишуть користувачі.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Нагадаємо, заарештована в США росіянка Марія Бутіна визнала себе винною за одним з пунктів звинувачення.

Про це повідомляє CNN.

Зокрема, наразі вже відомо, що вона визнала, що намагалась завдати шкоди інтересам США через змову з місцевими політиками.

Крім того вона заявила, що діяла під прямим командування російського куратора. За інформацією американських ЗМІ ним був колишній заступник голови ЦБ Олександр Трошин.

Раніше Знай.uа писав про те, що росіянку Марію Бутіну заарештували в США за відсутність реєстрації іноземної агента. Жінка висловила рішучість змінити свої показання і визнати провину.

Про це повідомляє The Washington Post.

Бутіну заарештували в липні 2018 року. У понеділок, 10 грудня, стало відомо, що Марія готова змінити свідчення і визнати свою причетність до спроб кремля вплинути на керівництво впливовою в США стрілецької організації.

"Адвокати Бутіної і федеральні прокурори разом звернулися в понеділок до суду з проханням про те, щоб окружний суддя Таня С. Чуткан встановила час для відкликання Бутиной її попередньої заяви про невинність", - сказано в публікації.

Також Знай.uа повідомляв, що про припинення Договору дружби з РФ, вимивання трудового ресурсу з України та піар виборчої кампанії Порошенка, розповіла Заслужений юрист України Марина Ставнійчук.