Російський чиновник Франц Клiнцевич, що сидить в кріслі члена комітету Ради Федерації з оборони та безпеки, зробив гучну заяву. За словами Клинцевича Росія не допустить кораблі НАТО в Азовське море. Ця боягузлива поспішність викликана заявою українського президента Петра Порошенка про те, що зважаючи агресії Росії в Керченській протоці, не завадить, а вірніше – необхідно запросити кораблі НАТО в Азовське море.

"В самому морі альянсу робити нічого, і ні про яку його місії в ньому - все одно, з підтримкою або без підтримки президента України Петра Порошенка - не може бути й мови", - сказав Клiнцевич.

"Росія буде протидіяти цьому всіма доступними їй засобами", - додав він.

Нагадаємо, раніше Порошенко розповів, як Путін поплатиться за незаконно затриманих українських моряків. "Покарання буде", - запевнив президент України.

Президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає Росію за порушення міжнародного законодавства і викрадення українських моряків і морських судів.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, Європейський парламент готовий прийняти резолюцію із закликом до країн Євросоюзу закрити порти для російських кораблів.

Як повідомляв портал Знай.uа у відповідь на агресивні дії Росії в Чорному і Азовському моорях НАТО допоможе Україні поліпшити боєздатність Військово-морських сил, надасть Україні політичну і практичну допомогу в протистоянні агресії РФ.

Знай.uа писав, що Европарламент проголосував за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2. Про це йдеться у прийнятій в середу, 12 грудня, резолюції. Згідно з ухваленим рішенням, Європарламент вважає проект Nord Stream 2 чисто політичним, який несе небезпеку енергетичної безпеки Європи.

Європарламент виступив припинення реалізації проектугазопроводу Північний потік-2. Про це зазначається прийнятої у середу, 12 грудня, резолюції.

Згідно з прийнятим рішенням, призначення цієї проекту чисто політичне, а сам проект загрожує енергетичної безпеки Європи.

Крім того, президент США Дональд Трамп висунув Путіна "Український ультиматум".

В Білому домі відреагували на російську агресію в Керченській протоці однозначним заявою, яка стосується припинення подальшого співробітництва та діалогу з Кремлем.