Український слід зараз шукають у всьому, від невдалих запусків Роскосмосу до корупції в США. Так, американська активістка Аннал Массолія розкрила деталі свого "дослідження". Массолія заявила, що знайшла український слід у темних фінансах США.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Варто зазначити, що дівчина дала кілька порад для українських борців з корупцією. Массолія розповіла звідки надходять гроші, які впливають на політичні процеси.

Аннал Массолия

У США неурядові організації на кшталт "Центру відповідальної політики" прагнуть досліджувати гроші в політиці, щоб виборці знали, хто фінансує їх політичних кандидатів. Спроби Росії впливати на політичні процеси в США, справу колишнього глави передвиборної кампанії Трампа та радника Януковича Пола Манафорта, якого звинувачують у лобістській діяльності на користь українських політиків без реєстрації, а також випадки непрозорої діяльності компаній в США, які можуть бути пов'язані з Юлією Тимошенко, – все це привертає увагу "Центру відповідальної політики" в США.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Пол Манафорт
Пол Манафорт

"Одна з проблем, яка виникла під час виборів і після них, – це вплив російських грошей на Національну стрілецьку асоціацію", – розповіла дослідниця CRP Аннал Массолия в одному з недавніх інтерв'ю.

Після того, як російські гроші були виявлено, Асоціація виключила використання їх для політичної діяльності.

Під час таких досліджень, активісти, серед іншого, натрапили і на український слід.

"Одне з того, що привернуло нашу увагу раніше в цьому році, була справа з ТОВ IBTC. Ми досліджували ТОВ, яке сплачувало за послуги дуже непрозоро. Було важко відстежити, хто був кінцевим одержувачем цих коштів і чиї інтереси вони представляли", – каже Массолія.

НАБУ
НАБУ

Юлія Тимошенко фігурувала в деяких документах, але не як кінцевий замовник або одержувач коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в суботу, 8 грудня 2018 року Оболонський райсуд Києва обрав запобіжний захід двом підозрюваним у вимаганні хабара з учасника АТО.

Нагадаємо, українських топ-чиновників спіймали за нахабні махінації з кораблями.

Як повідомляв Знай.uа ФСБшні цербери викрали відомого кримського адвоката.

Знай.uа писав, лікарі оцінили життя ветерана АТО в 1,5 тисячі доларів: СБУ не пробачила.