У Кремлі відреагували на заяву США про те, що зустріч Володимира Путіна із Дональдом Трампом можлива лише після повернення Україні захоплених кораблів і моряків – російська влада вважає, що це "не може бути підставою для втручання у слідство щодо їхньої кримінальної справи".

"Безумовно, подібна позиція не може бути підставою для порушення судового розгляду та слідства відносно порушників державної кордону РФ", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Напередодні радник з питань національної безпеки Білого дому Джон Болтон заявив, що він не бачить можливості для зустрічі лідерів, "поки кораблі та екіпажі не будуть звільнені".

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Ми як і раніше переконані, що ця зустріч в рівній мірі необхідна як для Москви, так і для Вашингтона…російська сторона, як говорив президент Путін, зберігає готовність до проведення двосторонньої зустрічі на найвищому рівні, а також до інших зустрічей на різних рівнях для початку обговорення тих нагальних питань, що стосуються і наших двох країн, і питання стратегічної безпеки всього світу", - зазначив Пєсков.

Дивіться: Керченська криза і воєнний стан

Нещодавно прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп вирішив скасувати зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним в літаку по дорозі на саміт G20.

Зустріч Трампа з Путіним
Зустріч Трампа з Путіним

Сама вона не знала про розмову двох лідерів про скасування зустрічі. По дорозі на саміт "Великої двадцятки" в Аргентині Трамп провів розмови з держсекретарем Майком Помпео, головою апарату Білого дому Джоном Келлі, а також телефонував раднику з питань нацбезпеки Джону Болтону.

Сандерс також розповіла, що американський і російський уряд обмінялися телефонними дзвінками.

Дивіться: Зустріч Трампа з Путіним

Нагадаємо, експерти назвали причину краху "Союзу". Як повідомляв "Знай.ua", посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон заявив, що лідер Української організації націоналістів Степан Бандера був причетний до антисемітських виступів. Також "Знай.ua" писав, Медведєв натякнув Білорусі на приєднання до Росії.