Розслідування епічного скандалу навколо російської ракети "Союз МС-09" триває, "Роскосмос" уперто шукає сліди диверсії, які могли спричинити крах путінської гордості.

Про результати розслідування повідомляють російські ЗМІ.

Так днями стало відомо про те, що російські космонавти Олег Кононенко і Сергій Прокоп'єв під час виходу у відкритий космос зробили фотографії отвори в кораблі "Союз МС-09", які тепер вивчають фахівці.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерти вивчили фотографії отвори в обшивці російського космічного корабля "Союз МС-09" і не знайшли на них слідів від свердла. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі.

В агентстві зазначили, що російські космонавти Олег Кононенко і Сергій Прокоп'єв при виході у відкритий космос розкрили протівометеорітную захист "Союзу", взяли проби з поверхні навколо отвору в корпусі корабля і зробили його фотографії, які відправили для дослідження на Землю.

В "Роскосмосі" відмовилися коментувати цю інформацію.

Роскосмос
Роскосмос

Нагадаємо, у середу, 31 жовтня у Роскосмосі зробили нову заяву про те, що причиною аварії ракети-носія "Союз-ФГ" з вантажним кораблем "Прогрес МС-10" стала неправильна робота датчика поділу першої і другий ступені ракети.

Як заявив директор з пілотованих польотів Сергій Крикальов, в результаті збою при поділі виявився пошкоджений і розірвався бак однієї зі сходинок.

Раніше Знай.uа писав про те, що співробітники Роскосмосу оприлюднили в мережі запис з камери, прикріпленої до маршової ступені ракети "Союз-ФГ". Пристрій дивилися вниз, тому момент нештатного відділення бічного прискорювача видно дуже чітко.

На кадрах бачимо, як ракета злітає, а також номінальну роботу першого ступеня з прискорювачами. До кінця ролика можемо помилуватися, як відстрілюють відлетілі "боковушки", при яких аварія, власне, і сталася.

Також Знай.uа повідомляв, що скандальний крах російської ракети-носія Союз-ФГ, яка під час недавнього запуску зазнала аварії, призвів до неочікуваного імпульсу із боку Кремля.